Ha tengerpartra, strandolásra, napsütésre, mediterrán hangulatra vágyik,

foglalja le időben helyét Gradoba tartó buszunkon,
és legalább egy napra hagyja maga mögött a forró nyári hétköznapokat!

Ha nincs lehetősége hosszú tengerparti nyaralásra, ruccanjon le velünk az olasz tengerpartra!

Grado – olasz tengerpart

17.900 Ft

  • Indulás Budapestről, a Blaha Lujza térről, a Corvin Áruház parkolójából a választott utazás napján 00:00 órakor (találkozó: előző nap 23:30 órától)

  • Utazás kényelmes autóbusszal
  • Érkezés szombaton reggel: a világörökség részét képező Aquileia megtekintése, idegenvezetéssel, majd szabadprogram az esti indulásig

  • Hazaérkezés Budapestre másnap a kora reggeli órákban

 

Az utazás részletei


Az éjféli indulás után – kisebb pihenőkkel – utunk az olaszországi Aquileia-ba vezet, mely Észak-Olaszország egyik legjelentősebb archeológiai lelőhelye, 1988 óta az UNESCO Világörökségi listán is helyet kapott.
A várost az i.e.2.században alapították, majd a korai császárkorban a Római Birodalom jelentős folyami kikötővel büszkélkedő, fontos kulturális és kereskedelmi központja lett. A város virágzása 452-ig Attila hun hadainak pusztításáig tartott.

A városkát a fennmaradt, rendkívül gazdag ókori emlékei miatt az észak Pompeii-nek is szokták nevezni. Történelmi érdekessége ellenére nem tartozik Olaszország felkapott turisztikai látványosságai közé, a mediterrán táj ezért ideális a tengerparti látogatásunk ráhangolódására.

Aquileia számos történelmi érdekessége közül idegenvezetőnkkel elsősorban a Bazilikát látogatjuk meg, melynek padlóját 760 négyzetméteres, IV. századi mozaik fedi. Ez a nyugati világ legnagyobb Paleo-keresztény mozaikja.

A ráhangolódás után folytatjuk utunkat Gradoba, a két középkori úttá alakított gáton megközelíthető szigetvárosba. Az út alatt idegenvezetőnk röviden bemutatja a helyet, és az érkezés után mindenki belevetheti magát a mediterrán világ szépségeibe: kávézók, éttermek várják utasainkat, és nem utolsó sorban a csodálatos tengerpart, mely számos lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra csak úgy, mint a tökéletes pihenésre.

Fontos információ: a fürdőzésre alkalmas tengerpart sekély, homokos. Gyerekes családok, úszni kevésbé tudók is bátran élvezhetik a strandolást!

Visszaindulás a kora esti órákban. Érkezés Budapestre vasárnap hajnalban.

  • Az ár tartalmazza: utazást kényelmes autóbuszon, idegenvezetést

  • Az ár nem tartalmazza: regisztrációs díjat (1500 HUF), amely a buszon kötelezően fizetendő, belépőjegyeket, fix helyfoglalást a buszon (1000 HUF), egyéb plusz szolgáltatásokat