Ausztria ékszerdoboza? Mesebeli kis városka? Száguldás a sóbányában? A kultikus csontház?

Igen! Tartson velünk!

Hallstatt

12.990 Ft

 

 • Indulás Budapestről, a Corvin áruház parkolójából az út dátuma előtti nap késő estéjén

 • Utazás kényelmes autóbusszal
 • A mesebeli kis városka meglátogatása

 • A Salzwelten sóbánya meglátogatása

 • A Csontház koponyáinak megtekintése

 • Fakultatív program: hajós körút a Hallstatti tavon

 • Hazaérkezés Budapestre a kora reggeli órákban

 

Az utazás részletei


Az éjszakai indulást követően a délelőtti órákban érkezünk az UNESCO Világörökség részét képező Hallstatt városkába. Megtekintjük a különleges módon hegyre tömörített barokk települést, templomát, a Mühlbach-folyó kis vízesésit. Érdekessége a keskeny temetője és Csontháza. Ezután következik a világ legöregebb sóbányájába, amely 7000 Éves múltra tekint vissza. Látni fogjuk a sóbányászat történelmet, a föld mélyén levő só tavat, utazunk a kisvasúttal és kipróbálhatjuk a 64 méter hosszú csúszdát is.

A Hallstatt felett tornyosuló Salzbergen (Só hegy) a világ legrégibb sóbányájába tehetünk kalandos utazást. Bányavasúton indulunk a hegy sós gyomrába, eredeti hosszú facsúszdán száguldunk egyik tárnából a másikba, kristálytiszta földalatti tó partján keressük a sóba zárt vaskori bányászt, hogy végül kalandos időutazáson ismerjük meg a vaskori, bronzkori bányászok életével.

 

Az ún. hallstatti magas völgyben, a só hegyen lévő bányát egy, a városból induló meredek, modern siklón lehet legkényelmesebben megközelíteni, de természetesen edzettebbek gyalog is felkapaszkodhatnak az ősi túraútvonalon a Salzbergre.

A sikló hegyi állomásánál a gótikus eredetű Rudolsturmtól, mely eredetileg őrtoronynak épült, később pedig a bányaigazgatóság székhelyeként működött, jelenleg pedig tájjellegű étterem, káprázatos panoráma nyílik a városra, a tóra és a környező hegyláncokra. Egy panorámahídról is élvezhetjük a nem mindennapi látványt. A legújabb szenzáció a kilátó közelében egy sziklafal tetején épült SkyWalk, mely több méterre kinyúlik a több száz méteres mélység fölé, páratlan élményt nyújtva a merészeknek, elképzelhetetlen lidércnyomást okozva a tériszonyosoknak.

Miután védőruhát öltöttünk egy kis bányavonat visz be minket a Krisztina-aknán keresztül a hegy belsejébe. A gyönyörű sókristályterem után egy meredek facsúszdán száguldunk le az alsóbb szintekre, ahol egy hangulatosan megvilágított földalatti bányató partján teszünk körsétát.

A napjaink sóbányászatát bemutató kiállítás után találjuk meg a sóba zárt vaskori bányászt, 1734-ben egy teljesen épségben konzerválódott sóbányászt találtak itt, kora az i. e. 300-ra tehető. A következő kiállításokon a vas- és a bronzkori bányászok mindennapjait, eszközeit láthatjuk. A túra végeztével ismét kis vonatra ülünk és a Mária Terézia-aknán keresztül  jutunk ki a szabad levegőre.

A hegy gyomrában 7 Celsius fok az állandó hőmérséklet, meleg ruhát és strapabíró cipőt vigyünk magunkkal.

A Hallstatti tó egyike Salzkammergut 76 tavának, hírnevét és nevét egyaránt a városnak köszönheti. A tó legmélyebb pontja 125 méter, ennek köszönhetően víz nyáron sem túl meleg. Területe: 13,5 km2, hossza: 5,9 km, szélessége: 2,3 km. Vize kristálytiszta, kifejezetten csábít a fürdőzésre. A Traun folyó keresztül folyik rajta, maga a tó 508 méter magasan helyezkedik el.

Amennyiben valaki szívesen megtekintené a tóról is a táj szépségeit, lehetőség van a tavon tett hajókirándulásra is.

 • Az ár tartalmazza: utazást kényelmes autóbuszon, idegenvezetést

 • Az ár nem tartalmazza: regisztrációs díjat (1000 HUF), amely a buszon fizetendő, belépők, felvonók és egyéb plusz szolgáltatások árát, BBP-biztosítást

   

További ajánlataink