Ha szeretne kicsit kilépni a hétköznapokból, meseszép épületeket látni és mesébe illő tájakon barangolni, tartson velünk!

 

Barangolás mesébe illő tájakon 

Neuschwanstein – Salzburg

22.990 Ft

 

  • Indulás Budapestről, a Corvin áruház parkolójából a választott napon kora este

  • Utazás kényelmes autóbusszal
  • Látogatás a Neuschwanstein kastélyban

  • Salzburgi városnézés

  • Hazaérkezés Budapestre a vasárnap hajnali órákban

 

Az utazás részletei


A péntek esti indulás után rögtön a bajorországi Neuschwanstein kastélya felé vesszük utunkat. Az út során csak rövid pihenőket tartunk.

A Schwangau közelében épített 19. századi meseszép kastélyt szombaton reggel érjük el. A kastély II. Lajos, bajor király gyermekkori álmainak megvalósulása, aki Richard Wagner iránt érzett tisztelete jeléül a kastély egyes termeit Wagner operáinak szereplőivel díszítette. A lenyűgöző épület Németország egyik legkedveltebb turista célpontja, még Walt Disneyt is megihlette, mert a jól ismert Hamupipőke című mesefilm kastélyában Neuschwanstein formái köszönnek vissza.

 

A kastély középkorinak tűnő külleme dacára számos korabeli technikai vívmányt is felvonultat (II. Lajos nagy csodálója és patronálója volt a találmányoknak). Gőzmotorok, fűtés, elektromosság, fejlett szellőzés mind-mint része volt a kastély felszereltségének.  A tervezést nem építész, hanem egy színházi díszlettervező, Christian Jank végezte, ami magyarázza a kastély látogatásakor elénk táruló meseszép képet.

A hegy lábánál lévő jegyirodától, gyalog, helyi busszal, vagy lovaskocsival lehet feljutni, de a közlekedési eszközök igénybevétele esetén is kell még nagyjából 10 perc gyaloglásra és lépcsőzésre számítanunk, így az évszaknak megfelelő, laza, túraöltözet ajánlott.

 

A kastély megtekintése után Salzburgba megyünk. A város óvárosi részét idegenvezetőnkkel járjuk be, majd a rövid séta után lesz idő, hogy mindenki maga is felfedezze e csodálatos város látnivalóit. Végigsétálhat a Getreidegassén, – ha nyitvatartási időben érkezünk- megnézheti: Mozart szülőházát, a  Természet Házát, vagy a Modern Művészetek Múzeumát. Adventi időszakban utazó csoportjaink a csodálatos hangulatú Adventi vásárt is megtekinthetik.

A szabadprogram után találkozunk az idegenvezető által megadott helyen és időben, hogy a vasárnap reggeli órákra visszatérhessünk az indulás helyére, Budapestre.

 

  • Az ár tartalmazza: utazást kényelmes autóbuszon, idegenvezetést

  • Az ár nem tartalmazza: regisztrációs díjat (1500 HUF), amely a buszon kötelezően fizetendő, belépőjegyeket (Pl: Kastélybelépő 13 EUR/fő, Lovaskocsi kb 9 EUR/fő, Neuschwannstein busz (kb 3 EUR/fő), egyéb múzeumi belépők), BBP-biztosítást.