Ha még nem voltál a Velencei Karneválon, vagy ismét el szeretnél oda jutni, itt a lehetőség:

Velencei karnevál

 

17.990 Ft

 

  • Indulás Budapestről, a Corvin áruház parkolójából késő este

  • Utazás kényelmes autóbusszal
  • Velencei városnézés idegenvezetéssel

  • Fakultatív program a Karnevál forgatagában

  • Hazaérkezés Budapestre a vasárnap hajnali órákban

 

Az utazás részletei


Velencét mindenkinek látnia kell legalább egyszer életében. És miért ne pont a világ egyik leghíresebb karneváljának idején látogassuk meg e csodás várost?
Akik velünk tartanak a karnevál három hétvégéjének egyikén, azoknak garantált a jó szórakozás. Csoportunk pénteken késő este indul el Budapestről. Rövid pihenőkkel folyamatos lesz az utunk Velencéig, ahová a szombat reggeli órákban hajózunk majd át.
Idegenvezetőnk rövid ismertetést tart a város történetéről, legfontosabb látnivalóiról, Murano meglátogatásának lehetőségéről. Ezután mindenki kedvére, önállóan belevetheti magát a karneváli forgatagba.

A Velencei Karnevál története 1094-re vezethető vissza. Az akkori esemény hatalmas bállal kezdődött, melyet számtalan koncert és színielőadás kísért a város terein. A város lakosai már ekkor is jelmezt öltöztek, melynek fő jellegzetessége a fekete velencei köpeny volt.

Ettől kezdve a minden évben megrendezett Velencei Karnevál egyre nagyobb és híresebb lett. Virágkorát a 18. században élte, mígnem 1797-ben Napóleon betiltotta. Csak az 1970-es évek során sikerült újra feltámasztani.

Régi hangulatát ugyan soha nem nyerte vissza, de „feltámadása” óta Európa leghíresebb és legelegánsabb karneválja lett, melyen a számtalan országból összegyűlt tömeg együtt ünnepli a természet újjászületését.

Visszaindulás az esti órákban, folyamatos buszút kisebb megszakításokkal, hogy vasárnap hajnalban már ismét Budapesten mesélhessük el barátainknak, családtagjainknak a csodás élményeket.

 

  • Az ár tartalmazza: utazást kényelmes autóbuszon, idegenvezetést

  • Az ár nem tartalmazza: regisztrációs díjat (1500 HUF), amely kötelezően a buszon fizetendő, hajójegyet (25 EUR, kötelező), Velence város idegenforgalmi adót (10 EUR, kötelező), esetleges belépőjegyeket, utasbiztosítást, opcionális: fix helyfoglalás a buszon 1000 HUF

További ajánlataink