Dobronak orchidea 2019-07-07T21:39:10+00:00

Igazi feltöltődés gyógyító energiával és csodás orchideákkal

Tartson velünk!

Dobronak – Bakonaki tó – Lendvai vár

14.990 Ft

Foglaljon most!
  • Indulás Budapestről, a Corvin áruház parkolójából a kora reggeli órákban

  • Utazás kényelmes autóbusszal
  • A dobronaki orchideafarm meglátogatása

  • Séta a hagyomány szerint gyógyító erővel rendelkező Bakonaki-tó körüli erdőben

  • A Lendvai vár és a kilátó megtekintése

  • Hazaérkezés Budapestre az esti órákban

 

Az utazás részletei


Sokan nem is tudják, hogy a szlovén-magyar határtól mindössze néhány kilométerre található Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő kertészete. 14.000 négyzetméteres üvegházban 160 -féle orchideát nevelnek, eredeti, trópusi élőhelyükhöz hasonló körülmények között. Az ide látogató turistának kialakítottak egy trópusi kertészetet, ahol négyszáz -féle trópusi növényt csodálhatunk meg. Aki érdeklődik a növények iránt, vagy csak egyszerűen szereti megcsodálni a különleges virágokat, annak szinte kötelező életében legalább egyszer ellátogatni erre a különös helyre. A gyűjtők nagy örömére nem csak nézelődni lehet, hanem orchidea vásárlásra is van lehetőség, a belépőhöz 2,5 EUR értékben vásárlási kupont kapnak a látogatók, így kedvező áron juthatunk e gyönyörű növényekhez.

Az egzotikus növények látványa már önmagában garancia a tökéletes kikapcsolódásra, de mi nem állunk meg itt! Meglátogatjuk a közelben található Energia Parkot, ahol néhány éve energetikai pontokat találtak és jelöltek ki természetgyógyászok és bioenergetikusok. Azóta turisták tömegével érkeznek abban a reményben, hogy a földből sugárzó gyógyító energia kedvezően hat testükre és lelkükre egyaránt. Sokan arról számolnak be, hogy itt tartózkodásuk alkalmával rövid időn belül érezni kezdték a kedvező rezgéseket, mások szerint semmi különös energia nem érezhető itt. Ezt mindenki beállítottsága és érzékenysége szerint döntse el maga, személyesen. Egy dolog azonban garantált: a csodás természeti környezet, a nyugalom meg fogja tenni hatását a rohanó hétköznapokból rövid időre kilépő utasainknál, és testileg-lelkileg feltöltődve folytathatjuk utunkat a Lendvai vár felé.

A főleg barokk stílusjegyeket magában hordozó épület a szlovéniai magyarság egyik legfontosabb  építészeti emléke, ahol napjainkban számos állandó- és időszakos kiállítás is megtekinthető. De a 266 méter magas Lendva-hegyen álló  épületből elénk táruló fantasztikus kilátás, önmagában is érdemessé teszi arra, hogy meglátogassuk. De az igazán csodás látványt a Lendvai Vinarium kilátót meglátogató utasaink élvezhetik, mert innen tiszta időben megszemlélhetjük a szomszéd országok határ menti területeit is.  A kilátó nevét arról kapta, hogy egy szőlőhegy szívében mered az ég felé, s földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a környék különböző kultúrák és gasztronómiai élvezetek metszéspontját testesíti meg.

A Föld mágikus energiáival feltöltődve, lelkünket a csodaszép virágok látványával felvértezve, néhány órára e csodaszép építészeti alkotást is megcsodálva indulunk majd vissza kiindulási helyünkre, Budapestre, ahova a késő esti órákban érkezünk.

  • Az ár tartalmazza: utazást kényelmes autóbuszon, idegenvezetést

  • Az ár nem tartalmazza: regisztrációs díjat (1500 HUF), amely a buszon kötelezően fizetendő, Orchidea Farm belépő (5 EUR), Lendvai Vinárium belépő (7 EUR), Lendvai vár (6 EUR), egyéb plusz szolgáltatások, BBP-biztosítás, fix helyfoglalás a buszon 1000 HUF

További ajánlataink