Tél és nyár egyetlen csodálatos napon és még repülőre sem kell ülni hozzá!

Tartson velünk!

Lendva – Bakonaki tó – Dobronak

14.990 Ft

 • Indulás Budapestről, a Corvin áruház parkolójából a kora reggeli órákban

 • Utazás kényelmes autóbusszal
 • A Lendvai vár és a kilátó megtekintése, (november 30-tól) a karácsonyi hangulatú Lendva megtekintése

 • Séta a hagyomány szerint gyógyító erővel rendelkező Bakonaki-tó körüli erdőben, a gyógyító erejű forráshoz

 • Helyi finomságok megkóstolása (fakultatív program)

 • A dobronaki orchideafarm meglátogatása

 • Hazaérkezés Budapestre az esti órákban

 • Rossz idő esetén a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Az utazás részletei


Csoportunk a kora reggeli indulást követően, rövidebb pihenőkkel egyenesen a Lendvára érkezik.  Ahol a vár mellett, melynek gyönyörű épülete a szlovéniai magyarság egyik legfontosabb építészeti emléke. A 266 méter magas Lendva-hegyen álló épületből elénk táruló fantasztikus kilátás, önmagában is érdemessé teszi arra, hogy meglátogassuk. Tiszta időben megszemlélhetjük a szomszéd országok határ menti területeit is. Lendva városa pedig már hamisíthatatlan karácsonyi hangulattal várja az idelátogatókat (november 30-tól).

Ezután közelebbről is megvizsgáljuk a környék legnevezetesebb helyét: meglátogatjuk a közelben található Energia Parkot, ahol néhány éve energetikai pontokat találtak és jelöltek ki természetgyógyászok és bioenergetikusok. Azóta turisták tömegével érkeznek abban a reményben, hogy a földből sugárzó gyógyító energia kedvezően hat testükre és lelkükre egyaránt. Sokan arról számolnak be, hogy itt tartózkodásuk alkalmával rövid időn belül érezni kezdték a kedvező rezgéseket, mások szerint semmi különös energia nem érezhető itt. Ezt mindenki beállítottsága és érzékenysége szerint döntse el maga, személyesen. A közeli Szent Vid kápolna melletti forrás a legenda szerint gyógyír lehet mindenféle szembetegségekre. Az Energia Park mellett fiatalabb, vagy fiatalosabb utasaink egy minden igényt kielégítő kalandparkot is találnak.

Azoknak, akik szeretnének megismerkedni a helyi ételekkel, borokkal, fakultatív programként itt lehetőség nyílik igazi magyaros, falusi vendéglátás keretében hódolni a kulináris élvezeteknek is.

Egy dolog garantált: a csodás természeti környezet, a nyugalom meg fogja tenni hatását a rohanó hétköznapokból rövid időre kilépő utasainknál, és testileg-lelkileg feltöltődve folytathatjuk utunkat a Közép-Európában egyedülálló látványossága felé.

Sokan nem is tudják, hogy a szlovén-magyar határtól mindössze néhány kilométerre található Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő kertészete. 14.000 négyzetméteres üvegházban 160 -féle orchideát nevelnek, eredeti, trópusi élőhelyükhöz hasonló körülmények között. Az ide látogató turistának kialakítottak egy trópusi kertészetet, ahol négyszáz -féle trópusi növényt csodálhatunk meg. Aki érdeklődik a növények iránt, vagy csak egyszerűen szereti megcsodálni a különleges virágokat, annak szinte kötelező életében legalább egyszer ellátogatni erre a különös helyre. A gyűjtők nagy örömére nem csak nézelődni lehet, hanem orchidea vásárlásra is van lehetőség, a belépőhöz 2,5 EUR értékben vásárlási kupont kapnak a látogatók, így kedvező áron juthatunk e gyönyörű növényekhez. Csoportunkat helyi idegenvezető kalauzolja végig egy, jó hangulatú, magyar nyelvű tájékoztató keretében.

A Föld mágikus energiáival feltöltődve, lelkünket a csodaszép virágok látványával felvértezve indulunk majd vissza kiindulási helyünkre, Budapestre, ahova a késő esti órákban érkezünk.

 • Az ár tartalmazza: utazást kényelmes autóbuszon, idegenvezetést

 • Az ár nem tartalmazza: regisztrációs díjat (1500 HUF), amely a buszon kötelezően fizetendő, Orchidea Farm belépő (5 EUR), Lendvai vár (6 EUR), rossz idő esetén: Lendvai Vinárium belépő (7 EUR), étkezés költségei (18 EUR), egyéb plusz szolgáltatások, BBP-biztosítás, fix helyfoglalás a buszon 1000 HUF

 • Esős idő esetén irodánk fenntartja a jogot a programváltozásra: az Energia Park helyett a Lendvai Vinárium kilátó megtekintésére!